20/4/20

Sentir-se Indiana Jones per uns dies a partir dels GOIGS.

Una iniciativa del gestor cultural Joan Arimany i Juventeny que invita a buscar les relíquies cristianes perdudes a partir d’enigmes. Sentir-se Indiana Jones per uns dies a partir de goigs
La metodologia és simple: el dissabte i el dimarts de cada setmana es planteja un enigma sobre una relíquia concreta en forma de versos i cal trobar la solució en un llibre de principis del segle XVII. Aquesta obra va ser escrita pel català dominic Antoni Vicent Domènec (1553-1607) amb el títol de Historia general de los santos y varones ilustres en santidad del Principado de Cataluña i es va publicar a Barcelona el 1602 i se’n va fer una reedició a Girona el 1630. 
Els enigmes són versos extrets d’alguna edició de goigs dedicats als sants o santes dels quals cal identificar les relíquies. Aquests versos, indiquen algun element important per establir aquesta relació.
El propòsit és conèixer les relíquies que han estat més venerades a Catalunya i situar-les en el seu context territorial.
Podeu incorporar-vos a aquesta aventura seguint les xarxes socials d’Arimany i especialment el seu web: http://www.joanarimanyjuventeny.cat/A-la-recerca/