23/10/13

Els goigs de Santa Úrsula refets el mateix dia de la seva festivitat

"El proppassat dilluns, dia 21 d’octubre, al vespre a la Parròquia de Sant Joan de Valls es va presentar el goig editat amb motiu de l’any de la Fe 2012 i la reposició de la imatge de Santa Úrsula.
La presentació va anar a càrrec de mossèn Joan Roig i Montserrat, poeta i gogista. Tot seguit, la Coral Espinavessa dirigida per Joan Màndoli cantà els goigs acompanyats a l’orgue per Josep Mateu.
Precisament, fou el director de la Coral Espinavessa, Joan Màndoli, qui estudiant l’arxiu musical de la Parròquia de Sant Joan va trobar un manuscrit de la composició feta per Mn. Antoni Tomàs i Homs, nascut al Vendrell, de pares vallencs... El manuscrit, la versió musical, que el 1907 es va fer per poder ser cantant, ja que s’han perdut i es desconeixen altres melodies possibles. El text del segle XIX, una mica arcaic; per aquest motiu, Mn. Joan Roig, especialitzat en goigs, els ha actualitzat, el text i, fins i tot, hi ha inclòs un verset"

Noticia extreta de elVallenc.cat del dia 22 d'octubre de 2013.
Estampa dels Goigs en lloança de Santa Úrsula, compatrona amb Sant Joan Baptista de la ciutat de Valls. Valls: Grafiques Moncunill, 2013.