18/7/12

A Lleida recuperen la partitura dels goigs de sant Jaume

La capella del Peu del Romeu va acollir aquest dimarts a la tarda la presentació de l’edició dels Goigs en lloança a Sant Jaume, que es canten a Lleida en la Romeria dels Fanalets, editats en commemoració del 40è aniversari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.
Els goigs recullen la lletra popular de la cançó dels Fanalets de Sant Jaume, recuperant estrofes oblidades que aporten una singular novetat a l’edició. Destaca tanmateix la reproducció al dors dels goigs de la partitura original amb l’adaptació musical, que el mestre Víctor Mateu (Lleida, 1898-1987) va realitzar als anys 80 per a poder ser cantats. S’ha imprès amb tipografia antiga de plom.
Notícia extreta de Bondia.cat del dia 18 de juliol del 2012
Estampa de d'A.P.V. per a l'edició esmentada: Goigs en lloança a sant Jaume que es canten a Lleida en la Romeria dels Fanalets la vesprada del 24 de juliol, vigília de la festa de l'Apòstol.  Edició commemorativa del 50 aniversari de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Lleida: Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida a càrrec del tipògraf Dionís Gutiérrez, 2012.