23/9/11

Ascensió de l'escultura de Santa Helena al cimbori de la catedral de Barcelona, i edició dels seus goigs publicats per a l'ocasió per Amics dels Goigs

"A partir de les 9h del matí d'avui divendres, es podrà contemplar i fotografiar l'escultura al Pla de la Seu...En els actes intervindran la coral de Francesc Valls, de la mateixa catedral, i el mestre violoncel·lista Miquel Pujol que ha composat una peça especialment per a l'ocasió. Es cantaran els Goigs a llaor de la gloriosa Santa Helena, emperadriu augusta, editats pels Amics dels Goigs especialment amb motiu del retorn de la imatge de santa Helena al cimbori de la catedral.
La catedral de Barcelona és denominada des de l'any 599 ‘catedral de la Santa Creu '...A partir de l'any 877, a la primitiva titularitat s'hi afegí la de santa Eulàlia, car el seu sepulcre fou trobat al cementiri romà de les Arenes (de Santa Maria del Mar) pel bisbe Frodoí, i traslladat a la catedral. Per aquest motiu a partir d'aquest any es diria ‘catedral de la Santa Creu i de Santa Eulàlia de Barcelona'."

- Notícia emesa per l'Arquebisbat de Barcelona, 23 setembre de 2011, i per La Vanguardia VIURE, 24 de setembre de 2011, p.1 i 4.
- Goigs a llaor de la gloriosa Santa Helena emperadriu augusta, venerada en la seva capella de la catedral de Barcelona. Edició amb motiu del retorn de la imatge de Santa Helena al cimbori de la Catedral de Barcelona, el dia 23 de setembre de 2011.

Amics dels Goigs. Tercera etapa. Goigs núm. 158.