12/9/14

El Certamen Literari Marià de Lleida enguany dedicat a la Mare de Déu de les Sogues. Sebastià Serrano serà el mantenidor. El 5 d'octubre a l'auditori de l'Acadèmia Mariana.

La Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico Mariana de Lleida va ser fundada el 12 d’octubre de 1862. La imatge que presideix l’Acadèmia, coneguda com a Verge Blanca de l’Acadèmia, és la Patrona de la ciutat de Lleida.
El catedràtic de la Universitat de Barcelona Sebastià Serrano serà el mantenidor del Certamen Literari Marià, que enguany està dedicat a la Mare de Déu de les Sogues de Bellvís, patrona de la Plana d’Urgell, i que se celebrarà el 5 d’octubre a l’auditori de l’Acadèmia Mariana. Un cop les autoritats hagin fet les salutacions i la lectura del poema guardonat amb la Flor Natural, l’acte finalitzarà amb el concert de la coral Espiga d’Or de Bellvís, que, sota la direcció de Xavier Pons Huguet, interpretarà peces de Mozart, Verdi, Geissler, Antònia Vilàs, Carles Sabaté, Lluís Llach i del mateix Pons Huguet, entre altres, per acabar amb el cant dels Goigs de la Mare de Déu de les SoguesNoticia extreta de Flama.Info/ 
Capçalera dels Goigs a llaor de la Mare de Déu de les Sogues, Reina, Mare i Patrona de tot el Pla d'Urgell. Barcelona: Torrell de Reus, 1958.