1/6/16

Sant Feliu de Codines se suma a les celebracions de l' "Any Ramon Llull" amb una conferència sobre els seus goigs, impartida per Nora Vela.

Com estava programat la sessió va tenir lloc a la Sala d'actes de la Biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar amb la col·laboració conjunta dels Amics de Museu Municipal Can Xifreda, el proppassat divendres dia 27.
Van ser 28 edicions diferents de goigs visionats i comentats rere una introducció sobre la figura de Ramon Llull, i la gestió dels seus goigs a partir del segle XVIII fins el XXI. Una exposició directa del facsimil del manuscrit de Karlsruhe Breviculum, de l'any 1325, amb la reproducció de les seves dotze miniatures sobre la vida del gran mallorquí, a mida natural, van poder ser admirades en finalitzar la sessió.
I el llibre màgnífIc sobre els Goigs als insignes Patrons, Sants i Barons de Sant Feliu de Codines d'A. Gimeno Vidal i A. Gimeno Albareda (B: Museu Municipal Can Xifreda, 2003- 93 p. il·lustrades) va passar a enriquir la nostra biblioteca.