20/1/19

L'antropòloga Josefina Roma, consòcia nostra, premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional

NacióDigital, 18 de gener de 2019 a les 17:30, actualitzat.
S'ha tingut en compte la seva tasca acadèmica, investigadora i divulgadora, i la seva bona sintonia amb el món de l’associacionisme cultural català La doctora en Antropologia Josefina Roma Rius (Barcelona, 1994) ha rebut de mans de l’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) el premi Joan Amades 2018 de Cultura Popular i Tradicional per la seva llarga trajectòria en l’àmbit de l’antropologia i especialment en l’estudi de la cultura popular i tradicional. L'acte ha tingut lloc aquest dissabte a les 12 del migdia a la Sala 4 de l’Institut de Cultura de Barcelona, al Palau de la Virreina de Barcelona. Entre els aspectes que ha valorat l’ACJA a l’hora d’atorgar el premi, s’ha tingut en compte la seva tasca acadèmica, investigadora i divulgadora en l’àmbit de l’antropologia destacant la cultura popular i tradicional i la seva bona sintonia amb el món de l’associacionisme cultural català.

L’ACJA atorga anualment aquest premi amb l’objectiu de prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones o organitzacions que han destacat en l'estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana. El premi és de caràcter honorífic i consisteix en una peça commemorativa feta artesanalment i un document acreditatiu de l'Associació.

Pel que fa a la vinculació de Josefina Roma amb l'Associació Cultural Joan Amades, destaca l’autoria del pròleg del llibre Les esposalles. Costums i Creences de la Biblioteca de Tradicionals Popular de Joan Amades; la col·laboració en la reedició del llibre El Pessebre en l'any Joan Amades 2009 o la participació en el número 11 de la Revista Canemàs, monogràfic de Joan Amades en motiu del 125è aniversari del seu naixement l'any 2015.