29/5/13

Goigs de la Mare de Déu de la Font de la Vila de Manlleu: presentació

Amics dels Goigs. Tercera etapa. Goigs núm. 192

25/5/13

Nova carpeta de Goigs de Torrefeta i Florejacs a La Segarra

Els Goigs de Torrefeta i Florejacs que es presentaran demà diumenge 26 de maig, a la 1 de migdia a l'església de Sant Amanç, a Torrefeta, ofereixen un treball monogràfic sobre els goigs, les esglésies, les capelles i les respectives hagiografies. Disseny actualitzat de 13 goigs de les parròquies, capelles i ermites del terme municipal. El textos són de Joan Matas i Jaume Moya, i les il·lustracions són de Quim Moya. Més informació a Camins de Sikarra.

24/5/13

L'escultura gòtica de la Mare de Déu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes, restaurada recentment, ja té uns goigs

L'Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes ha publicat un full de goigs nou amb un Ave a Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, text de Mn. Manuel Pal i Casanovas, el dia 26 de l'actual mes de maig. La impressió ha estat feta per Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, i el Sr. Dionís Gutiérrez, mantenidor de la seva Sala Temàtica, ha tingut l'amabilitat de facilitar-nos aquesta informació.

17/5/13

Bellcaire d'Urgell celebra el seu patró sant Pere Celestí cada 19 de maig. Aquests són els seus goigs

"Des del segle XVI el tenim com a patró del nostre poble Bellcaire d'Urgell (Lleida) i celebrem la festa el 19 de maig. Abans de la Guerra Civil es cantavan els goigs i com que el poble va quedar quasi destruit i cremats tots els llibres parroquials es va perdre la lletra. Quan el nostre historiador local Prim Bertran va intentar recuperar la lletra, molta gent ni se'n recordava. És per això que un antic mossèn de la parròquia, Manel Pal, va possar-hi lletra dedicada al patró de Bellcaire, amb motiu de la celebració del novè centanari de la fundació del poble l'any 1991". 
La senyora Maria Torrent ens ha fet arribar aquesta nota que, amb molt de gust, publiquem. 
Full dels Goigs a Sant Pere Celestí, papa i confessor, patró de Bellcaire (bisbat d'Urgell). Lletra de Mn. Manuel Pal [s.p.i. però 1991]

15/5/13

Goigs de la Mare de Déu de la Mercè

Amics dels Goigs. Tercera etapa. Goigs núm. 190

11/5/13

Goigs de Sant Eudald cantats solemnement al monestir de Ripoll avui onze de maig, dia de la seva festivitat: audició!

Un any més Ripoll ha celebrat el seu patró Sant Eudald. Al monestir els seients estaven preparats per invitar tothom a cantar els goigs, tot oferint un exemplar per a cada fidel que, en acabar la missa solemne, s'acostaven a venerar el sant, mentre el cor i tots els assistents entonaven les cobles.
 Més informació a "Ripoll mostra, com cada any, la devoció a sant Eudald" a La Devocioteca. del dia 12 de maig del 2013
Full dels Goigs a llaor del gloriós màrtir Sant Eudald, prevere, Patró de Ripoll, on es veneren les seves sagrades relíquies des de l'any 978. Música Damià Torrents, lletra poipular. Ripoll: Impremta Offset Bonet, [s.a.] 

Per sentir els goigs cliqueu el video

2/5/13

Els goigs de sant Anastasi un any més són cantats a Badalona

Amb motiu de les festes de maig de Badalona el dissabte 11 de maig, a les 21 hores en acabar la processó, es cantaran els Goigs de Sant Anastasi amb la participació de l’Orfeó Badaloní
Festes de maig de Badalona 2013
Estampa extreta d'uns Goigs a lloança del gloriós soldat de Crist Co-Patró de Badalona Sant Anastasi màrtir. La seva festa es celebra el dia 11 de maig. Edició especial pels Amics dels Goigs. Badalona: Durán, 1954.