30/3/13

"Manresa presumeix de cova"... de sant Ignasi reflectida a l'orla d'uns goigs. Titular al suplement Viure de La Vanguardia avui

“Francesc Riera, pare superior de la Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Menys de tres setmanes després de l’elecció de Jorge Mario Bergoglio com a Papa, mitjans de comunicació, turistes i pelegrins de tot el món han dirigit la mirada a aquesta casa d’exercicis espirituals, i a la gruta on el sant va escriure la part essencial de la filosofía ignasiana”.
Notícia extreta de Viure. La Vanguardia del dia 30 de març del 2013, p. 1-2.
Gravat de sant Ignasi pelegrí a la cova, detall de l'orla de Joan Vilanova dels Goigs a llaor del gloriós sant Ignasi de Loyola, fundador de la Companyia de Jesús. Manresa: Imp. Montañá, 1969.

24/3/13

Exposició i pregó sobre els goigs de la Mare de Déu dels Dolors a Valls

“Inauguració de l’exposició de Goigs de la Mare de Déu dels Dolors. A càrrec de mossèn Joan Roig, rector de la Parròquia d’Ulldemolins... Romandrà oberta diàriament fins al Diumenge de Resurrecció, a les tardes de 17 a 19 hores. Organitza: Reial Confraria de Nostra Senyora dels Dolors... Pregó de Setmana Santa "Els goigs i els dolors de la Mare de Déu en el camí de la Pasqua" a càrrec de mossèn Joan Roig, rector de la parròquia d’Ulldemolins i reconegut gogista. Organitza: Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa a Valls”. 
Extret de Valls, l’has de viure, del dia 23 de març. Estampa dels Goigs en lloança de la Mare de Déu de la Soledat, venerada a l'església de Natzaret de Tarragona. Lletra de Mn. Joan Roig, dibuix de Joan-A Porqueres... Tarragona: Gogistes Tarragonins, 2005.

22/3/13

El text Divino a la Passió... al to del contrapàs llarg es cantarà i ballarà un any més a Sant Vicenç de Torelló.

"Cada dissabte de Rams, des de l'any 1991, Sant Vicenç de Torelló dansa l'únic contrapàs llarg que es conserva amb lletra i música. En fer-se fosc, la localitat entona aquest cant de Passió, el Divino, una dansa cantada d'origen religiós que es va poder recuperar, a principis del segle XX, gràcies que va ser recollida de viva veu per un veí de Sant Vicenç que se la sabia íntegrament".
Notícia extreta d' El Punt Avui del dia 17 de març del 2013.
Full en format de goigs que recull el text cantat, sense indicacions tipogràfiques.

21/3/13

Mor el P. Oriol M. Diví, un magnífic il·lustrador d'estampes de goigs

Davant de la notícia de la mort d'un dels nostres il·lustradors més apreciats, del qual tenim més d'un centenar de goigs per ell il·luminats i sis amb lletra seva, la Junta dels Amics dels Goigs vol unir-se a la comunitat benedictina de Montserrat en el seu record i expressar-li el nostre profund condol.
"El P. Oriol M. Diví va estudiar dibuix i pintura a l’Acadèmia Baixas de Barcelona, en els millors anys d’aquesta institució. A Montserrat, en els temps del P. Abat Aureli M. Escarré, es va especialitzar en l’art de la xilografia i va rebre lliçons del mestre Antoni Ollé Pinell al Conservatori de les Arts del Llibre". Extret del web de l'Abadia de Montserrat d'avui.
Estampa dels Goigs a llaor de l'Arcàngel Sant Gabriel, patró dels Amics dels Goigs. 39ª edició. Lletra de Josep Massons, dibuix d'Oriol M. Diví, música de Francesc Baldelló. Tarragona: imp. Catalunya, 1988 Any Marià.

13/3/13

Els goigs de la Setmana Santa exposats a Valls fins el 4 d'abril

"Dissabte, 9 de març, a dos quarts de 9 del vespre, l'entitat Sal Grossa va inaugurar al seu local del Portal Nou una exposició sobre "Els Goigs de la Setmana Santa" que es podrà visitar fins el 8 d'abril. La mostra s'inclou en els actes de la celebració del 10è aniversari de la recuperació de la Processó, als que Sal Grossa col·labora amb el muntatge d'aquesta exposició de Goigs relacionats en la temàtica de Setmana Santa". Més informació...

8/3/13

Actualitat cultural del tema gràfic i literari del nostre full de goigs dedicat a les esglésies de la Vall de Boí

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el delegat general de “la Caixa” a Lleida, Enric Pujol, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada i el delegat de Patrimoni del Bisbat d’Urgell i representant del copríncep d’Andorra, Mn Josep M. Mauri, presentaran avui, dia 8 de març, el projecte de nova configuració de l’absis de l’església romànica de Sant Climent de Taüll.

3/3/13

Goigs a llaor de la Fe

Amics dels Goigs. Tercera etapa. Goigs núm. 176